Жълт код за 8 области в страната

0
Опасно време ни очаква днес
Опасно време ни очаква днес

Жълт код за 8 области в страната.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевични бури, е в сила в областите София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил, както и в град София. Очакванията са за количества около 15-25 л/кв.м., локално – до 30-40 л/кв.м, предава БНТ.

Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи. В Западна и Централна България ще са временно интензивни и придружени от гръмотевици. Предимно слънчево ще e през по-голямата част от деня над Източна България. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° в източните.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг. Привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините, преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България, облачността ще е значителна. На много места ще има интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

Интензивни валежи и гръмотевични бури ще има през нощта срещу четвъртък и в Източна България. В четвъртък валежи се очакват главно в източната половина от страната и в планинските райони на Западна България.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, но без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, в Западна България ще стихне. Температурите слабо ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари