Жълт код за 16 области в неделя

0
В планините няма да е подходящо за туризъм
В планините няма да е подходящо за туризъм

През следващото денонощие ще остане доста ветровито.

През нощта и в неделя през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. След обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат.

Още сутринта от запад ще започнат валежи, които по-късно през деня ще обхванат цялата страна. След пладне ще има условия и за гръмотевици и градушки. Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, a максималните ще са между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца.

Жълт код заради очакван силен вятър е обявен в 16 области на страната за 1 април - неделя. Предупреждението е в сила за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Кърджали и Благоевград. След полунощ по долината на Струма ще духа силен и бурен южен вятър с пориви до 24 м/сек. Сутринта вятър ще се ориентира от запад-югозапад и ще отслабне.

В районите на изток ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър с пориви до 22-24 м/с. След обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад.

В областите на юг - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър с пориви до 25 м/с. По-късно през деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

 Жълт код е в сила и за крайбрежните райони на Черно море. Там ще духа поривист южен вятър с максимална скорост 15-20 м/сек. Следобед вятърът временно ще отслабне, вечерта ще се ориентира от запад и отново ще се усили до 14-17 м/сек.

В планините няма да е подходящо за туризъм. 

Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 м - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари