Жълт код! Валежи и гръмотевици в 8 области

0
Жълт код! Валежи и гръмотевици в 8 области

Жълт код е обявен за 8 области на Северна България заради обилни валежи и гръмотевични бури, показва справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението за потенциална опасност е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Търговище.

В тези области през денонощието ще има валежи между 15 и 35 л/кв.м.

В община Приморско е обявено бедствено положение след преливане на реките Ропотамо и Дяволска. Няма бедстващи хора, но има наводнени хотели и улици.

Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско, поради наводняване и паднали дървета, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Времето днес ще е неустойчиво, на много места ще има валежи, след обяд с гръмотевични бури. По-интензивни ще са явленията в Старопланинската област и Предбалкана. Едва привечер над югозападната част от страната облачността ще започне да намалява. Температурите ще са почти без промяна и максималните ще са предимно между 24° и 29°.

По Черноморието ще е предимно облачно и с превалявания. Вятърът ще е до умерен от север, но през нощта ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са 26°-28°.

В четвъртък ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, по-съществени над западните и планински райони, както и по Черноморието. Дневните температури ще са в рамките на нормалните за юли - от 26 до 31 градуса.

В събота и неделя температурите ще се повишават и в низините ще се установи горещо време, с по-малка вероятност за валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари