Зеленски: Русия да върне Крим на Украйна и ще получи място в Г8

0
Русия трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна и да освободи украинците, които са в руски затвори, заяви президентът на Украйна
Русия трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна и да освободи украинците, които са в руски затвори, заяви президентът на Украйна Снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски предложи на Русия да върне на Украйна Крим, за да получи обратно мястото си в групата на най-влиятелните страни в света Г8, пише Риа новости.

Зеленски написа на страницата си във Фейсбук, че Русия трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна и да освободи украинците, които са в руски затвори. По този начин страната ще даде сериозен сигнал, “че иска мир и е готова отново да заеме мястото си в дневния ред на голямата дипломация”.

По-рано стана ясно, че американския президент Доналд Тръмп се е съгласил с предложението на френския държавен глава Еманюел Макрон, на срещата на Г7 в САЩ през 2020 г. да бъде поканена и Русия.

За връщането на Русия в Г8 Макрон каза, че то би било грешка без преди това да е разрешена кризата в Украйна. Срещу връщането на Русия се обявиха още премиера на Великобритания Борис Джонсън и канцлерката на Германия Ангела Меркел.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари