Заупокойна молитва за русенци, които не доживяха да дишат чист въздух

0
Във връзка с отбелязване на 30 години от първите протести за чист въздух в гр. Русе предвиждаме да проведем следните събития
Във връзка с отбелязване на 30 години от първите протести за чист въздух в гр. Русе предвиждаме да проведем следните събития

На 28.09.1987 г. ние се събрахме на централния площад в гр.Русе, за да поискаме русенци да дишат чист въздух, а не химически отрови от гюргевския бряг на Дунава.

Ние заедно застанахме срещу обгазяванията. Заедно се обявихме срещу тоталитарната система.

30 години по-късно нека отново заедно да си припомним събитията от 1987 г., да почетем паметта на тези, които вече ги няма, да разкажем на тези, които все още не са били родени.

Във връзка с отбелязване на 30 години от първите протести за чист въздух в гр. Русе предвиждаме да проведем следните събития:

- 25.09.2017 г./понеделник/ от 10:30 часа пресконференция в Зала 1 на областна администрация;

- 27.09.2017 г. /сряда/ от 17:30 часа в храмът "Света Троица" заупокойна молитва в памет на участниците в събитията, които не са между живите.

След края на службата ще преминем като някогашното шествие през площада, за да отидем в Зала 1 на областна администрация в сградата, пред която преди 30 години ние поискахме демонтаж на "Верахим" и демонтаж на системата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари