Затопляне от петък

0
Очаква ни плавно, но сигурно повишение на температурите в следващите дни
Очаква ни плавно, но сигурно повишение на температурите в следващите дни Снимка: БНТ

След поредното съществено пролетно застудяване и валежи от сняг, през почивните дни ни очаква слънчево време и съществено затопляне

Максималните температури днес бяха 6° в София, около 8 - 9 градуса на морския бряг, където през целия ден остана облачно, на места с валежи, до 14 градуса във Видин. Опасно студено беше в планините - на Мусала - минус 15°, в комбинация със силен вятър.

Още утре ще бъде малко по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 9° и 14°.

Ще преобладава слънчево време, но но след обяд над източната половина от страната, където ще бъде и ветровито, са възможни слаби превалявания от дъжд, предава БНТ.

С намалението на облачността обаче утре сутринта ще бъде по-студено, с температури в много райони под нулата, в интервала от минус 3° до 2°. В София, след минус 1° днес , утре ще бъде минус 3°.

Затопляне и предимно слънчево време и в планините утре, с временни увеличения на облачността и изолирани слаби превалявания от сняг. Ще остане ветровито, с умерен, временно силен северен вятър, който след обяд ще отслабва.

Чудесни условия за ски в планинските ни курорти, като снежната покривка в момента е най-високата от цялата зима, но опасността от лавини извън обработените писти остава повишена.

Не само у нас, навсякъде на Балканите утре ще е предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат, но в повечето райони ще останат по-ниски от обичайните за април.

Сняг ще вали утре на Скандинавския полуостров. С очакваното застудяване, в сняг ще преминат и валежите от дъжд на Британските острови. Причината - дълбок циклон с център над северните части от Европа. Валежи от дъжд ще има на Пиренеите, където също ще застудява.

У нас, в събота и неделя затоплянето ще продължи, като съществено по-хладно ще остане по Черноморското ни крайбрежие. Ще бъде и предимно слънчево.

Още по-топло се очаква да бъде в началото на новата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари