Застреляха от упор началник на руски мобилизационен център

1
Стрелецът е казал "Никой няма да воюва“ и е стрелял с нарязана пушка
Стрелецът е казал "Никой няма да воюва“ и е стрелял с нарязана пушка Снимка: Telegram

Стрелецът е казал "Никой няма да воюва“ и е стрелял с пушка с рязана цев

Местен жител е открил стрелба от огнестрелно оръжие в мобилизационен център в руската Иркутска област и е застрелял от упор ръководителят му, съобщават руските Телеграм-канали, предава Агенция Фокус. Засега не е ясно дали той е мъртъв.

Стрелбата в мобилизационния център е дело на 25-годишния Руслан Зинин, жител на Уст-Илимск, където се случва произшествието. Той е задържан на място, срещу него ще се проведат процесуални действия.

"Местните жители съобщават, че... е влязъл в сградата, казал е: "Никой няма да воюва“ и първо е стрелял с нарязана пушка“, пишат руските канали в Телеграм.

Стрелецът е задържан. Съобщава се, че ръководителят на военния комисариат е откаран в болница. Други твърдят, че е издъхнал.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на 300 хиляди души в Руската федерация, което предизвика редица протести в големите градове и масово бягство от страната на мъже в наборна възраст. По границите на Русия се образуваха километрични опашки от желаещи да я напуснат, както показаха многобройни видео и снимкови материали. Едновременно с това бяха приети закони, предвиждащи до 10 години затвор за избягващите мобилизация и отказващите да се подчинят на нарежданията на военните командири. Увеличени са наказанията и за дезертьорство, мародерство и други.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Станко N 2!
    Много си неграмотен бе, Станко! ти сигурно си фен на Сакатия учиндолско чалгар, на онова противно и коварно нищожество, което не може да се наведе да си избърше задника, не може да застане изправен, когато говори на българския народ, а седи на задника си като посаден, та на това чудовище и жалко нищожество ли си фен бе, Станко? Понеже в чалгарската пасмина, както и в банкянската на "събратята" на чалгарите, са все неграмотни като теб и понеже точно те шикалкавят и мънкат, когато ги питат за позицията им относно войната в Украйна и мобилизацията! Онзи ден фъфлещата чалгарска слугиня Митева, с цялата си наглост, двуличие и коварство, заяви, завалийката, че тяхната "партия", разбирай - чалгарската сбирщина, чийто "проектант" е сарайският милиардер, не била взела решение по въпроса! Бре, да му се не види ма, Митева слугиньо! А защо толкова бързо взехте решение да свалите Никола Минчев и Кирил Петков? Защото така ви наредиха от Банкя и от Сараите, нали? Казва се "на мене ми се струва", а не "аз пък ми се струва", което е повече от просташко бе, Станко! Жив и здрав да си, ама научи първо български език, после граматика и после правопис и тогава се "изявявай" в мрежата!
  • 1
    2
    Sтанко
    Аз пък ми се струва, че партенките нямат спирка. Пропагандата може би си струва, дори и само една душа да бъде превзета от нея... Жалка история... Урките ще ги правим братя и ще служим на караварите до гроб, защото те освен да загробват - друго не могат... иначе няма как да виреят...
  • 9
    1
    colibri
    Г-н Неделчев- оправете си "нарязаната пушка"- пушката е с рязана цев.''Нарязаната пушка" не може да произведе изстрел. Надявам се да е грешка по невнимание или лош превод. :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари