Заспал пушач запали къщата си в Русе

0
Пожарникари са гасили пожар тази нощ в къща на улица "Христо Г. Данов“ / Снимката е илюстративна
Пожарникари са гасили пожар тази нощ в къща на улица "Христо Г. Данов“ / Снимката е илюстративна

Втори мързелив пушач, в рамките само на три дни, подпали с цигарата леглото си в Русенско.

Явно човекът е заспал с папироса в ръка, тя е паднала в чаршафите и подпалила къщата му. Инцидентът станал в периода от 22 до полунощ в нощта срещу четвъртък.

Екип от местни пожарникари бил изпратен по сигнал за пожар в стая и прилежащия й коридор в къща на ул.“Христо Г. Данов“, предаде 24 часа.

Пожарът бил на площ около 20 кв. м, като е пострадало домашно имущество. Според установеното от огнеборците човекът, който обитавал къщата, заспал с цигара, което предизвикало и запалването. Той не е пострадал.

Само преди три дни, друг пушач подпали с цигара апартамента си в центъра на Русе. За щастие и той се разминал с наранявания, но пък изгорил бельото в кревата си. Вероятно небрежният пушач е дърпал от папиросата в леглото си и е заспал с горяща цигара в ръка. Тя паднала в чаршафите и креватът му пламнал. Инцидентът станал в блок „Бистрица“ на ул. „Алеи Възраждане“ в центъра на Русе. При пристигане на място пожарникарите установили, че са се запалили матрак, чаршафи, одеяло и възглавница в една от стаите, обособена като спалня.

Още преди идването на огнеборците в апартамента влезли двама полицаи от дежурен екип на Второ РУ, които първи пристигнали на местопроизшествието. Те започнали гасене с вода от водопроводната мрежа за битови нужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари