Засилено полицейското присъствие на магистрала "Марица"

0
Слагат още патрули на аутобана заради гастербайтерите
Слагат още патрули на аутобана заради гастербайтерите Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие на автомагистрала "Марица" ще бъде засилено с допълнителни сили на "Пътна полиция".

На различни участъци от аутобана ще бъдат разположени патрулни автомобили. Това се налага заради започналия засилен трафик на чужди граждани през този сезон, съобщи директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков на пресконференция, предаде БТА.

Целта е недопускане на пътно-транспортни произшествия по време на кампанията на пътуващите за Турция и обратно гастарбайтери от Западна Европа, поясни той. За последните 3 дни от петък до вчера 25 000 автомобила с чужди граждани са минали по магистрала Марица и са напуснали страната за Турция, уточни началникът отдел "Охранителна полиция" в дирекцията на МВР комисар Атанас Ненков. Според статистиката това е в пъти повече отколкото в други сезони от годината.

През изтеклия юни няма убити при пътни злополуки в областта. Това оправдава и мерките, които се набелязват, обобщи ръководството на ОД на МВР. За изтеклото полугодие обаче в региона са били регистрирани 9180 нарушения в повече, отколкото за същия период миналата година. Трайна е и тенденцията за увеличаване на броя на водачите, които шофират след употреба на наркотични и упойващи вещества.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари