Защо снегорините в Русе се разхождат с вдигнати гребла?

2

По-рано днес от Община Русе ни уведомиха, че 21 снегорина чистят улиците в града, както и че са впрегнати и още техники, за да бъдат изчистени улиците  и тротоари в града ни.

До тук добре, да речем - действат, ще има резултат. А така ли е?

В редакцията ни получихме едно запитване, което някак оборва "добрите" намерения на общината и кмета да бъде изчистен снега и да се върне Русе към един по-нормален ритъм на живот, в който не се налага да се гази в преспи до колене, да се чакат автомобилите на градския транспорт върху платното за движение и все пак да се създадат нормални условия за движение по улиците и булевардите.

В тази връзка г-н Илиян Ш. пита:

"Пиша ви защото не мога да си обясня как така всяка година е едно и също - неизчистени улици и паркинги.

Днес до обяд бях по главните булеварди в гр. Русе и срещнах 5-6 снегорина, който бяха с вдигнати гребла и не опесъчаваха, а само въртяха километри, ей така да отчитат дейност, а има сняг по асфалта. Не е ли редно да бъде изчистено до асфалт?

Искам да попитам господата, отговарящи за почистването при зимни условия, защо плащаме винетки по 97лв и данъци за автомобилите, който имаме като трябва при зимни условия сами да си ги разриваме и да си правим път, за да отидем на работа "със закъснение" !!!

Като се обадиш да подадеш оплакване всеки ти казва, че нищо не може да направи. Всяка година зимата ни "изненадва" при положение, че 1-2 седмици по-рано се знае, че ще вали сняг, ще има виелици и т.н....  

Днес снегорини минаха по паркинга на бл. "Брацигово" чак в 13 часа - нормално ли е това? Защо частни фирми, който нямат нищо общо с почистване на пътищата, се принуждават със собствен ресурс да почистват улици в град Русе, а фирмите концесионер, си държат машините прибрани?".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари