50 нови дървета трябва да "се появят" на булевард Придунавски

0
Не е ясно как ще бъдат засадени, при условие, че не е предвидено място за тях
Не е ясно как ще бъдат засадени, при условие, че не е предвидено място за тях

Строително-ремонтните дейности по ул. „Славянска“ са завършени на 80%, по ул. „Чипровци“ са готови на 75%, а по бул. „Придунавски“ – на близо 60%.

Всички дейности се извършват в срок и по график, съобщават от общинската администрация.

От там допълват, че продължава и обновяването на дървесните видове. По бул. „Придунавски“ определените за премахване дървета са 20, 17 ще бъдат преместени, а 51 ще са новозасадените. 38 дървета ще бъдат отстранени по улиците „Шипка“ и „Чипровци“ в кв. „Родина“, като на тяхно място ще се посадят нови 84.

Срокът за изпълнение на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе – етап 2“ е 48 месеца, считано от 5 януари 2017 г., а на „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ е 30 месеца, считано от 12 декември 2016 г., се казва още в съобщението на общинската администрация.

Русенци обаче се чудят, къде ще бъдат посадени новите дървета на булевард "Придунавски", след като не е предвидено място за тях. За да се осъществи написаното от общинската администрация, трябва да се махнат новоположените плочки, коментират някои граждани. Други пък се шегуват, че ще бъдат поставени тенти против дъжда и слънцето, които ще "компенсират" липсата на дървета.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари