Запознаха жители на Тръстеник с рисковете от измами

0
Полицейски инспектор разясни как да се предпазят от ало-измамници
Полицейски инспектор разясни как да се предпазят от ало-измамници

Във връзка с предварителен график на русенското бюро по труда за срещи на районните инспектори на МВР с безработни лица, с фокус към младежите до 29 години, в с. Тръстеник, община Иваново, се проведе информационна среща на младши полицейски инспектор от РУ на МВР, Две могили, с жители от община Иваново.

Темата бе „Превенция на престъпността и предотвратяване на телефонни и други измами на населението”. Експерт от Бюрото по труда в Русе и служителят на МВР запознаха присъстващите 25 безработни лица с често срещаните телефонни измами, превантивните мерки и защитата, която осигуряват институциите, в случай на попадане в подобна ситуация.

Целта на срещата бе предотвратяване и минимизиране риска от различни опасни ситуации и изграждане на адекватни поведенчески тактики в случай на измами.

Проведе се дискусия и за опасността от трудова експлоатация, както и за възможностите за съдействие от страна на Агенцията по заетостта, с нейните регионални структури, и поделенията на МВР за ограничаване или предотвратяване на измами при работа в страната и в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари