Заповядайте на грандиозния концерт на „Найден Киров" в Русе

0
Главният хореограф издаде, че замисленото представление ще бъде ...
Главният хореограф издаде, че замисленото представление ще бъде ...

Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ организира 3 спектакъла за русенската публика по повод 55-тата си годишнина. Те ще бъдат на 11, 12 и 13 юни. Проектът се осъществява със съдействието и подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на културата и изкуството.

На официалната среща с медиите присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, главният хореограф на ФТТ „Найден Киров“ Богдан Донев, ръководителят на хора Румяна Русева и хореограф Мониела Добрева.

Мониела Добрева представи в резюме историята на състава, основан през далечната 1960 год., а Богдан Донев разкри подробности около концепцията на замисления спектакъл, който ще се играе в три поредни дни, поради огромния интерес на русенци.

Главният хореограф издаде, че замисленото представление ще бъде разделено в две части. Втората част ще бъде от откази по едноименния Театрален-танцов спектакъл на Драматичен театър „Сава Огнянов“ и ФТТ „Найден Киров“ – „Шибил“. Специално за 55-тата годишнина на състава са създадени нови вокално-инструментални произведения, постановки и сценографии, както и са поставени нови хореографии.

Спектакълът носи името „Жива традиция“, защото организаторите  смятат, че обичаите и фолклорното танцово изкуство трябва да се поддържат „живи“ и да се предават на поколенията.

На сцената ще излязат около 120 възпитаници на Фолклорния танцов театър „Найден Киров“, а специално участие в програмата ще вземе Камен Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари