Започва разяснителна кампания за подобряване на качеството на въздуха в Русе

0
Тя ще се проведе в специално предвидена шатра, която ще работи всеки делничен ден от 11:30 ч. до 13:30 ч., както и в часовете от 16:30 до 18:30
Тя ще се проведе в специално предвидена шатра, която ще работи всеки делничен ден от 11:30 ч. до 13:30 ч., както и в часовете от 16:30 до 18:30

Община Русе започва популяризиране на Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”.

Информационната кампания стартира на 14 септември и ще продължи един месец. Тя ще се проведе в специално предвидена шатра, която ще работи всеки делничен ден от 11:30 ч. до 13:30 ч., както и в часовете от 16:30 до 18:30. Разяснителната кампания ще се ръководи от служители на община Русе и фирмата изпълнител.

Освен Община Русе в проекта участват още пет общини и Клуб „Икономика 2000“, които изпълняват Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” - LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз.

Главна цел на проекта е подобряване качеството на въздуха на шестте общини чрез подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и/или въглища на домакинствата с нови уреди на газ или пелети.

Припомняме, че кампанията за подмяна на отоплителни уреди на дърва и/или въглища ще стартира през 2021 г., като за информация относно условия, срокове и документи за участие следете официалната интернет страница на съответната община и интернет страницата на проекта: www.lifeipcleanair.eu.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари