Започна големият ремонт в центъра на Русе

0
Започна големият ремонт в центъра на Русе
Снимка: Русе нюз

Официално направиха първата копка по реконструкцията на центъра в Русе в участъка от ул. „Александровска“ до пл. „Батенберг“.

Оперативна програма "Регионално развитие" подсигурява безвъзмездна помощ от 4,75 млн. лв., като общата стойност на проекта е близо 5,5 млн. лв. Символичната първа копка направиха кметът на общината Пламен Стоилов, председателят на Общинския съвет Васил Пенчев и управителят на фирмата-изпълнител Теодорин Патриков. По стара традиция менче вода лисна отец Марин.

Проектът предвижда цялата ул. „Александровска“ да бъде превърната в пешеходна зона, като тротоарите ще бъдат премахнати. На мястото на сега съществуващите павилиони за вестници и закуски на пл. „Елиас Канети“ пък ще бъде направен сух фонтан с фигура на уличен музикант, от който ще звучи класическа музика. В плановете на Общината влиза още издигането на паметник на нобеловия лауреат, чието име носи площадът. Предвижда се също да се разшири и пространството пред Паметника на загиналите в сръбско – българска война, с оглед честванията на официални празници, които се правят там.

Градинките на площад „Батенберг“ ще бъдат изцяло обновени с нова растителност, която ще се поддържа с автоматична поливна система. Предвижда се подмяна на осветителните тела, както и изграждането на велоалея.

По график реконструкцията трябва да завърши до средата на 2015 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари