Запечатаха ресторант с басейн във Велинград

0
Ще останат затворени най-малко 2 седмици
Ще останат затворени най-малко 2 седмици

Градският плаж с ресторант във Велинград е запечатан заради неиздадена касова бележка, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Ресторантът с басейн ще остане запечатан за период от 2 до 4 седмици, като едновременно с това фирмата ще бъде глобена за извършеното нарушение.

До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП, като близо 120 от тях са по Черноморието.

С над 100 млн. лв. са се увеличили оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия период на миналата годи, стана ясно по-рано през седмицата. Предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се очаква да достигнат 1 млрд. лв.

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 11 000 проверки, но освен тях инспекторите на НАП следят за спазването на закона и във вътрешността на страната, където са извършени други близо 20 000. През тази година в лятната контролна кампания участват и близо 400 служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, извършват и проверки в търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари