Запалителни бомби хвърчат в Тирана

0

Протестиращи в Тирана хвърлиха запалителни бомби срещу силите за борба с безредици в района на правителствените сгради и управлението на националната полиция часове след като посолствата на САЩ, Италия и Великобритания и депутати от Европейския парламент отправиха призив за сдържаност, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди демонстранти, повечето носещи чадъри под проливния дъжд, се включиха в антиправителствения протест. "Това е протест срещу нелигитимно правителство", каза лидерът на опозиционната десноцентристка Демократическа партия.

Демонстрантите се насочиха към пет сгради, символизиращи според тях "пленените от правителството институции" - офиса на министър-председателя, парламента, управлението на националната полиция, столичното полицейско управление и вътрешното министерство.

Премиерът социалист Еди Рама осъди насилието на протестиращите и каза, че "Албания е повредена".

Демократическата партия обвини правителството, че се опитва да подбужда конфронтация, конфликт и страх сред гражданите. "Уверяваме гражданите, че Демократическата партия ще участва само в мирни протести", се казва в нейна декларация.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари