Заловиха над 1 тон кокаин

1
Смята се, че бандата има добри контакти с политици и сред силите за сигурност
Смята се, че бандата има добри контакти с политици и сред силите за сигурност

Над един тон кокаин беше заловен снощи край бреговете на Салвадор на борда на четири моторници, които пренасяли дрогата от Колумбия за Централна Америка, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на колумбийската полиция.

При съвместна полицейска операция на Колумбия и Салвадор са били заловени 1122 килограма кокаин. Моторниците са били близо до границата с Гватемала.

Арестувани са 12 души, включително един еквадорец, двама колумбийци и девет гватемалци. Според първоначалните данни моторниците са потеглили от южната част на Колумбия.

Колумбия е най-големият световен производител на кокаин. През 2014 г. производството е достигнало 442 тона, отбелязва БТА.

В същото време перуанската полиция арестува Карлос Артуро Ернандес Оса, последния лидер на колумбийския престъпен синдикат "Офисина де енвигадо".

Той е обвиняван в убийство, наркотрафик, тероризъм и заговор за извършване на престъпление и може да бъде екстрадиран в САЩ.

Престъпният синдикат първоначално служеше като въоръжено крило на колумбийския картел "Меделин", ръководен от наркобоса Пабло Ескобар.

"Офисина де енвигадо" участваше в гражданската война на страната на десните сили. След разпускането на милицията членовете й се заеха с наркотрафик и рекет.

Смята се, че бандата има добри контакти с политици и сред силите за сигурност.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари