Задържаха трима дилъри на гласове във Великотърновско

1
Мизата варирала от 30 до 100 лв. за глас, а парите щели да се платят срещу снимана с телефона бюлетина в тъмната стаичка
Мизата варирала от 30 до 100 лв. за глас, а парите щели да се платят срещу снимана с телефона бюлетина в тъмната стаичка

Трима дилъри на гласове от различни села във Великотърновско са в ареста за 72 ч. и са им повдигнати обвинения за търговия с гласове от Районната прокуратура в Горна Оряховица.

65-годишен с инициали М.М. и прякор Путаша от Петко Каравелово, А.М. на 56 години от село Драганово и 38-годишния Т.Т. от Първомайци са привлечени като обвиняеми за това, че в периода 17-27 октомври на територията на община Горна Оряховица са организирали предлагането на парични средства на гласоподаватели, за да ги склонят да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат за кмет на Горна Оряховица.

Според близки до разследването мизата варирала от 30 до 100 лв. за глас, а парите щели да се платят срещу снимана с телефона бюлетина в тъмната стаичка, пише 24 часа.

Работата по разплитане на престъпната схема тръгна след разследване на Нова телевизия. Прокуратурата в Горна Оряховица се самосезира и започна дело, което заради голяма фактическа и правна сложност бе преобразувано в следствие.

Тримата роми - изборни търговци, се оказали оковани с белезници в петък. В понеделник прокуратурата ще решава дали да им поиска постоянен арест. Ако бъдат признати за виновни, ги грози от 1 до 7 години затвор и глоба он 10 до 25 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари