Забраната за пушене не се спазва в Русе

0
Завденията около Русенския университет са най-честите нарушители
Завденията около Русенския университет са най-честите нарушители Видео: БНТ

4813 проверки за спазване на забраната за тютюнопушене в заведенията и институциите са направили от Регионалната здравна инспекция в Русе през миналата година. Съставени са 29 наказателни постановления на стойност 31 хиляди лева.

За нарушаване на забраната за тютюнопушене през миналата година са съставени 32 акта, на някои от заведенията – по 2-3 пъти, съобщиха от русенската здравна инспекция. Това най-често били кафенетата и местата за хранене около Русенския университет.

Д-р Маргарита Николова, директор на Регионална здравна инспекцияРусе, разказва, че повечето собственици твърдят, че не разрешават, но клиентите им искат да пушат и те не могат да се справят с тях.

От 29 наказателни постановления 21 са издадени на юридически лица и търговци. Клиенти можело да бъдат санкционират само ако проверката се извършва съвместно с полицията.

Д-р Николова твърди, че се правят опити да санкционират физически лица, но е много по-трудно. Само от началото на тази година за неспазване на забраната за тютюнопушене здравните инспектори са издали 11 наказателни постановления на стойност 16 800 лева.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари