Washington Post: Създадена е нова мутация на COVID-19

0
Изданието твърди, че хората с мутация COVID-19 D614G имат по-високи нива на вируса, което предполага възможността да бъде по-опасен
Изданието твърди, че хората с мутация COVID-19 D614G имат по-високи нива на вируса, което предполага възможността да бъде по-опасен

Създадена е нова мутация на COVID-19.

Това показват резултатите от проведено наскоро проучване. Според експерти, новата разновидност е още по-опасна.

Учените са идентифицирали нов вариант на вируса, забелязан в 99.9% от случаите в Хюстън, Тексас. За това съобщи Washington Post.

Изданието твърди, че хората с мутация COVID-19 D614G имат по-високи нива на вируса, което предполага възможността да бъде по-опасен. Въпреки, че вирусът не е смъртоносен, изследователите смятат, че е по-добре адаптиран за разпространение сред хората.

"Носенето на маски, миенето на ръце и всички други мерки са бариери пред възможността за разпространение, но тъй като вирусът става все по-опасен, статистически е по-добре тези бариери да бъдат преодоляни."

Това заяви Дейвид Моренс - вирусолог от Националния институт за алергия и заразни болести. Той е на мнение, че новата мутация на вируса ще даде възможност той да бъде контролиран. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари