Вярвам в успеха, той е на всички, които милеят за Родината!

0
Искам да благодаря на всички вас, които гласувахте. Вие доказахте, че разбирате своята отговорност за бъдещето на България
Искам да благодаря на всички вас, които гласувахте. Вие доказахте, че разбирате своята отговорност за бъдещето на България

Победителят на първи тур в президентските избори генерал Румен Радев се обърна към избирателите си, чрез изявление в социалната мрежа:

"Уважаеми сънародници, скъпи приятели,

В неделя българите гласуваха за промяна.

Предстои да видим окончателните резултати, но отсега е ясно, че с вота си хората зачеркнаха илюзорната картина на България, която властта проповядва от екрана. 

Предстои ни решаващото усилие. След седмица трябва да спечелим битката за бъдещето на България. Да заявим, че промяната е необратима, че политиците са отговорни пред суверена, а това сме всички ние, българите.

На втория тур ще се явим силни с вашето доверие, с надеждата ви, с нашата енергия и решимост да доведем до победен край битката за нова България. В нея българите няма да се спасяват поединично, а ще работят като осъзнат народ за своето справедливо и сигурно бъдеще. За благоденствието и културата си в рамките на европейското семейство, с което ни родее обща история и ценности. Една достойна и суверенна България, която ще говори със свой глас и ще работи за мир и сигурност в региона и на континента.

Искам да благодаря на всички вас, които гласувахте. Вие доказахте, че разбирате своята отговорност за бъдещето на България.

Искам да благодаря и на десетките хиляди членове на избирателни комисии, застъпници и наблюдатели. Те положиха и полагат доблестни усилия да гарантират честността и законността на нашия вот.

В същото време искам да предупредя, че няма да допуснем да се реализират каквито и да е сценарии и схеми за опорочаване на изборите. Демокрацията не е даденост, а битка за съхраняването и упражняването на права, скрепени със закон. Призовавам всички да бдят за опазването на демократичните достижения на страната.

Предстои ни решителна седмица. Тя изисква от нас пълна мобилизация. Вярвам, че в следващите дни и идната неделя пак ще сме заедно и ще сме още по-многобройни, защото нашите ценности свобода-солидарност-справедливост са кредо на всеки почтен българин, на мълчаливото мнозинство, което заяви желанието си за промяна

Вярвам в успеха. Това не е мой успех. Това е успех на всички, които милеят за Родината.

Знам, че статуквото няма да се предаде лесно. Но съм убеден, че можем да се справим, защото всички заедно сме по-силни от него.

Продължаваме заедно!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари