Второкласник бие и тормози съучениците си

0
Родителите на целия клас се вдигнаха на бунт срещу проблемното дете
Родителите на целия клас се вдигнаха на бунт срещу проблемното дете Видео: Нова Телевизия

Пореден случай на агресия в училище.

Този път получихме сигнал от град Самоков. Родители на второкласници се вдигат на бунт срещу агресивно дете в класа. Оплакванията им са за системен тормоз – децата им са удряни блъскани от проблемно дете, съобщава Нова Телевизия.

Защо отново се стига до тази ситуация и какво ще последва?

Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик. Училището е Станислав Доспевски в град Самоков. Всичко това се случва във втори клас от февруари. За двата месеца, в които детето, от което се оплакват родителите, е преместено в класа. Преместено от друго училище, отново заради проявена агресия.

Видеозапис показва конкретния случай. На него се вижда как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете.  Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано. 

„Да, удря го, но не мога да видя, къде точно го удря, дали в челюстта, дали по главата, но се вижда че има замахване. Този запис е иззет от РУ Самоков. е си провеждат разследването. Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете”, обяснява Камелия Асенова, директор на училището.

Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето – има. Но детето не може да бъде преместено, защото по закон ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи.

Последният случай на агресия е от миналия петък. Този път жертвата е момиче в класа. А докато законът не се промени, единствено родителите ще имат право да избират къде да учат децата им. A потърпевши ще бъдат децата и от двете страни на юмрука.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари