Втори пореден ден в УМБАЛ "Медика" има зелен коридор за ваксиниране

1
Кабинетът за имунизации се намира пред централния вход на ДКЦ-2
Кабинетът за имунизации се намира пред централния вход на ДКЦ-2 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори пореден ден от Университетска болница „Медика Русе“ осигуряват „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19 с ваксината на „Астра Зенека“.

Кабинетът за имунизации се намира пред централния вход на ДКЦ-2, като днес той ще работи от 09.00 ч. до 14.00 ч.

От скоро в „Медика Русе“ се извършват и PCR изследвания. Пробите се вземат от 08.00 ч. до 16.00 ч. от понеделник до неделя в изнесен пункт до входа на болницата откъм бул. „Липник“. Необходимо е обаче да се отбележи, че ако пробата бъде взета до 11.00 ч., то резултатът ще бъде готов още същия ден между 16.00 ч. и 18.00 ч. В случай че изследването бъде извършено след 11.00 ч., резултатът излиза на следващия ден и може да бъде взет отново в интервала между 16.00 ч. и 18.00 ч.

Освен срещу заплащане лабораторията работи и с направления, но това е възможно само през делничните дни. През уикенда и в празничните дни тестовете се извършват само срещу заплащане. При отрицателен тест, пациентите имат възможност да получат срещу заплащане и сертификат, който да използват за различни цели, включително и пътуване зад граница.

Припомняме, че през тази седмица в четири дни беше осигурен „зелен коридор“ в Русе. В сряда и четвъртък без предварително записване имунизации с ваксината на „Астра Зенека“ се извършваха в УМБАЛ „Канев“, а в рамките на два дни от вчера „зелен коридор“ функционира в Университетска болница „Медика Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари