Втори починал медик с COVID-19 у нас

0
Има нови 23 случая
Има нови 23 случая Видео: NOVA

Нови 23 случая на Covid-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие.

Те стават общо 1611, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин, предава NOVA.

23 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. От тях в болница са 10 души. Активните области към момента са 9. Общо лабораторно потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 1611.

От новите случаи 6 са в София, 8 във Видин, 3 в Сливен, в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Ямбол по един нов случай.

Две деца на 10 и 11 години във Видин са се заразили с коронавирус.

Има два нови случая на заразени медици – лекар и технически секретар в „Пирогов“.

Излекувани са 21 души. 72-ма души са починали. Мъж на 68 г. в Благоевград с придружаващи заболявания е починал. 80-годишен мъж от Видин е починал. Той е имал прекаран инфаркт, както и диабет. Жена на 82 г. от Плевен също е починал, тя е имала сърдечна недостатъчност.

Димов съобщи, че има втори починал медик, заразен с COVID-19 у нас. Става въпрос за жена, лекарка в Александровска болница. Жената е била болна от коронавирус, лекувана, след което са излезли отрицателни тестове, изписана, но след това се влошава и се стига до фатален край.

"Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден.", каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари