Всяка 4-та жена в България е жертва на насилие

0
Много малко жени знаят към коя институция да се обърнат
Много малко жени знаят към коя институция да се обърнат

Около 60 хиляди български жени са жертва на домашно насилие, стана ясно по време на форум в Пловдив, посветен на проблемите с домашното насилие.

Заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков и директор дирекция „Социална политика” Веселина Ботева бяха представителите на община Пловдив в дискусията, пише Марица

Форумът, организиран от Националния алианс за работа с доброволци, цели намаляване на случаите на домашно насилие в ромските общности в 10 общини в България – Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и Кричим - чрез различни информационни кампании и публични инициативи.

Много малко жени знаят към коя институция да се обърнат, за да спасят себе си и децата си, стана ясно по време на форума. Точно тук идва ролята и съвместната работа на държавните органи, неправителствените организации и бизнеса. По време на форума стана ясно, че едва 7% от жените признават, че са жертва на насилие

Според Европейската агенция за защита на правата всяка 4-та жена в страната ни е жертва на насилие или това прави общо 600 000 българки. Годишно само в София 15 жени биват убити от своите съпрузи.

Участниците в дискусията бяха представители на местната власт, полицията, училищата, неправителствения сектор, доставчиците на социални услуги, църквата. Те се съгласиха, че основният начин за справяне с проблема е тясното сътрудничество помежду им.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари