Всичко се връща, герберасти!

1
Съвсем скоро ще ви се наложи да застанете на банката на подсъдимите – пред независим и компетентен съд. И тогава ще се молите да спазят закона, а не да постъпят с вас така, както вие постъпвате с неудобните си политически противници
Съвсем скоро ще ви се наложи да застанете на банката на подсъдимите – пред независим и компетентен съд. И тогава ще се молите да спазят закона, а не да постъпят с вас така, както вие постъпвате с неудобните си политически противници Снимка: Цветелина Белутова / Капитал

Съвсем скоро ще ви се наложи да застанете на банката на подсъдимите – пред независим и компетентен съд. И тогава ще се молите да спазят закона, а не да постъпят с вас така, както вие постъпвате с неудобните си политически противници.

Боку, Слънце наше, пенкилер на политиката, разбиращ от всички и всичко – от разпалването на пожари, през психология, амфетамини, каптагон, контрабанда и наркоканали, до рекет и военни самолети Ф-16.

Да попълня познанията ти – има един писател, за когото явно не си чувал, защото не е автор на комикси. Но образованите хора поне са чували за него и идеите му. Шарл дьо Монтескьо – за първи път е въвел принципът на разделение на трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна като гаранция за демокрацията и правовата държава. Който принцип е залегнал в оснавата на всички демократични държави. О, даже и на нашата Конституция, но надали си я чел.

Препоръчвам ти да се запознаеш с творчеството му, дори може да наредиш някой герберче да ти смели идеите и да ти ги нарисува като картинки, за да схванеш. Ако изобщо искаш, в което дълбоко се съмнявам.

Независимата съдебна система е гаранция за демокрацията и справедливостта. Такава вече няма. Има тук- там независими и почтени съдии, за които върховенството на закона е над върховенството на управляващата престъпна шайка. И които много, ама много ви дразнят! За вас независимата съдебна система е трън в очите. Вие искате негласно да си назначавате удобни съдии, да ги притискате за удобни решения, никой да няма право да ви се противопоставя и да ви контролира. Без значение колко закони ще нарушите.

Позволявате си да репресирате съдиите, които спазват закона въпреки репресиите и натиска. Не можело съдът да казва на назначените ви поръчкови спецсъдии, че нарушават закона. Ама как така! След като сте решили да унижавате и репресирате някого, откъде накъде някой съдия ще ви се меси и ще ви напомня какво казва Конституцията и закона?

С атаката ви срещу независимите и почтени съдии ударихте дъното. Защото съвсем скоро ще ви се наложи да застанете на банката на подсъдимите – пред независим и компетентен съд. И тогава ще се молите да спазят закона, а не да постъпят с вас така, както вие постъпвате с неудобните си политически противници. Всичко се връща, герберасти!

А ние помним!

Автор: Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари