Времето е много опасно! Утре бъдете готови за извънредни мерки

0
Особено внимание трябва да се обърне на отводнителната инфраструктура в населените места
Особено внимание трябва да се обърне на отводнителната инфраструктура в населените места

За утре от НИМХ са прогнозирани изключително интензивни опасни метеорологични явления, предупреди Асен Личев, директорът на Дирекция „Управление на водите“ в Министерство на околната среда и водите, цитиран от Фокус.

„За утре от НИМХ е обявен червен код за дъжд и вятър в Бургаска област. Времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни опасни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи, може да възникне и опасност за живота”, обясни той. Асен Личев призова да се следват нарежданията и всички съвети на компетентните органи, както и гражданите да бъдат готови за извънредни мерки.

„Утре по-значителни повишения на водните нива и опасност от поройни наводнения съществува във водосборите на южночерноморските реки: Ахелой, Чакърлийска, Русокастренска, Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска, Караагач, Велека, Резовска. Водните количества на реките в долното течение на р. Вит (Дунавски басейн), в долното течение на р. Провадийска (Черноморски басейн), във водосбора на р. Марица (Източнобеломорски басейн) и в долното течение на р. Места (Западнобеломорски басейн) са около праговете за високи води”, заяви Личев.

„Особено внимание трябва да се обърне на отводнителната инфраструктура в населените места”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари