Волен Сидеров остава на свобода

0
От прокуратурата настояват двамата депутати да бъдат задържани под стража
От прокуратурата настояват двамата депутати да бъдат задържани под стража

От прокуратурата настояват двамата депутати да бъдат задържани под стража

Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция за Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи БГНЕС.

В края на миналата седмица Софийската градска прокуратура протестира определението на Градския съд, с което Сидеров и Чуколов бяха пуснати под парична гаранция в размер на по 6000 лева. Прокуратурата настоя спрямо двамата депутати да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но това не бе уважено.

Според СГП доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление. Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани. В протеста си от СГП заявиха, че Сидеров и Чуколов демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са обвинени в хулиганство, извършено с изключителна дързост, а Сидеров е и с обвинение за принуда. Обвиненията са заради нахлуването им в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. Второто обвинение срещу Сидеров пък е затова, че си е позволил да извие китките на студентка, за да пусне телефона, с който го снимала. Общо за двете престъпления законът предвижда до 11 години затвор.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари