Водолази издирват в морето изчезнала жена от Поморие

2
Съпругът ѝ съобщил, че около 5 часа сутринта вчера се е събудил и жена му я нямало вкъщи
Съпругът ѝ съобщил, че около 5 часа сутринта вчера се е събудил и жена му я нямало вкъщи Снимка: БТА / архив

Водолази издирват 60-годишната Таня Дерменджиева. 

Поморийката е в неизвестност от вчера сутринта. Съпругът й Георги съобщил, че около 5 часа сутринта се събудил и жена му я нямало вкъщи.

Вчера цял ден полицаи от Поморие и Бургас, нейни роднини и близки търсеха Таня, но без резултат. Прегледани са и видеозаписите от района на дома й в Гръцката махала на Поморие. По информация на Флагман.бг Таня е забелязана да върви по улицата, водеща към източния плаж. Именно поради тази причина днес акцията по издирване продължава по море. Eкипите обхождат с катери на Морската администрация морето край Гръцката махала и новото рибарско пристанище. Източник на медията твърди, че на големия кей, намиращ се под бившата станция на МВР, за последно мобилният оператор е локализирал телефона й. 

Температурата на морската вода е ниска – около 8-10 градуса, според данни на НИМХ. Заради студеното море тялото може изобщо да не изплува, ако Таня се е удавила, казаха специалисти. Статистиката сочи, че телата на хората, намерили смъртта си в морето, изплуват при температури над 20 градуса на морската вода. 

В зависимост от морските течения трупът може да изплува чак в Истанбул, а понякога изобщо не го откриват. Понякога трупове на удавници биват откривани на десетина километра навътре в морето. Има много такива случаи. При тези температури на водата, ако тялото не заседне в скалите, абсурдно е да изплува. Вече при затоплянето на времето и морската вода теченията се променят. Тогава е може да изплува“, каза един от най-старите и опитни рибари в Поморие

Въпреки това обаче акцията по издирване ще продължи и днес. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари