ВМРО и "Атака" настъпиха ГЕРБ

0
Сидеров и Каракачанов демонстрират неудовлетвореност от коалицията
Сидеров и Каракачанов демонстрират неудовлетвореност от коалицията Снимка: Николай Дойчинов

При нестихващото напрежение сред "Обединените патриоти" ВМРО направи опит да упрекне ГЕРБ.

В позиция, изпратена публично, от ГЕРБ се искат "мерки за противодействие на циганската престъпност и социалния паразитизъм, изготвяне на правителствена програма срещу циганизацията" и други приоритети. "Само това би осмислило реално нашето участие в управлението", заявяват от ВМРО, като намекът е, че нямат достатъчно влияние.

Тези приоритети били утвърдени от партията на Красимир Каракачанов и следвало да са основа за дискусия както в коалицията на патриотите, така и с ГЕРБ. Изброени са конкретните приоритети, като повечето се въртят около ромската общност и нейната "безнаказаност". Това е реториката, с която трите коалирани партии печелят рейтинг сред масите. ВМРО пледира за намаляване на социалните помощи за ромите и получаване без чакане на българско гражданство по етнически произход, пише Вестник СЕГА.

Председателят на "Атака" Волен Сидеров също се намуси на властта, като заяви, че нещата, които е предлагал досега, не са минавали. "Седейки в парламента, не мога да бъда част от управлението. Малката коалиция влезе в управляващата коалиция с намерението да направи неща, касаещи доходи, пенсии и пр.", каза за БНР той. "Вместо това ни се предлага да похарчим 2 млрд. лв. за най-луксозната военна стока F-16, а хората ще ме питат – какво стана с пенсиите." 

Той подчерта, че цялата отговорност е в ръцете на ГЕРБ. "Цялата власт е в ръцете на Министерския съвет. Когато някой се сети за нещо, продължават да идват в парламента. Самият парламент прилича на Капалъ чарши, вътре не можеш да се разминеш от хора. В Министерския съвет не можеш да влезеш. Кой където се сети, идва да протестира пред парламента. Ние сме министерска република, трябва да е ясно. Най-подлото през всички последните десетилетия е, че негодуванието и възмущението на хората през медиите беше насочено към парламента“. Дневният ред на парламента се определя еднолично от ГЕРБ, оплака се Сидеров, чийто "златен пръст" крепеше Бойко Борисов във втория му мандат.

ЦИТАТ

"Г-н Цветанов си прави кворума с "Воля" и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история.“

Волен Сидеров, лидер на "Атака"

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари