Влюбени крадци от Русе остават заедно зад решетките

0
Влюбени крадци от Русе остават заедно зад решетките
Снимка: Николай Каламов

Двама влюбени един в друг мъже остават неразделни и зад решетките, след като окръжният съд в Русе ги изпрати за общо 18 години в затвора за грабежи и кражби.

Делото се гледа по съкратената процедура, защото обирджиите се признаха за виновни и така намалиха наказанията си.

27-годишният Мартин Д. ще излежи 11 години в килиите, а любовникът му Ивелин - 7 години. Освен за изтръгнатите насила златни бижута, оценени за 2256 лв., от вратовете на беззащитни русенки, част от присъдите на дуото са за кражби на 2 велосипеда и детска количка. Наказанията не са окончателни и могат да се обжалват пред Великотърновския апелативен съд.

Жертвите - само жени. “Малко им е, дано не излязат от затвора по-рано, още се стряскам нощем”, коментира недоволно дама на средна възраст пред съдебната зала. Около нея се бяха скупчили и други жени, пострадали от престъпните набези на неразделните хомосексуални. Потърпевшите бяха разпитани като свидетелки по делото и след произнесените присъди могат да заведат граждански дела срещу нападателите си за нанесените им щети.

Полицията вече е издирила и иззела каквото намери - от златните синджирчета по заложни къщи. Най-вероятно само няколко от жените ще си ги получат обратно.

Съжалявам за извършеното, съчувствам на потърпевшите”, призна Ивелин пред съда.

Обирджиите паникьосаха жените в крайдунавския град миналия юни, когато посред бял ден по оживени улици и квартали бяха нападнати седем жени, включително и две пенсионерки. Полицията успя да засече апашите при последния им удар, когато се нахвърлиха на 62-годишна жена в русенския квартал “Дружба-1”. На делото тя разказа как двамата подсъдими я съборили на земята с ритник в крака. Единият изтръгнал синджирчето от врата. Тя крещяла за помощ и от болка в контузения крак. Нападателите успели да избягат, но само след няколко часа ченгетата ги задържали. Малко по-рано същия ден двамата обрали по идентичен начин и 63-годишна пенсионерка на ул. “Борисова”.

И двамата мъже били безработни и бездомни, затова решили да си изкарват прехраната с кражби, стана ясно по време на делото. Коронният номер на апашите бил да обикалят по улиците и кварталите на Русе, докато набележат някоя сама жена. Било началото на лятото и обикновено ясно се виждало, когато носи златно синджирче. Тръгвали след нея и чакали сгоден момент. Често единият само стоял отстрани да пази, докато другият нападал и дърпал ланеца. После двамата отнасяли плячката по заложни къщи и харчели парите за храна.

След ударите Мартин и Ивелин изчаквали да се стъмни. После се приютявали в бракуван микробус “Фолксваген Транспортер” в двора на държавната опера. За да им е по-удобно любовното гнездо, хомосексуалистите демонтирали седалките в купето и се гушкали върху одеяла на пода.

Микробусът беше заключен, и досега не знаем как са успели да се промъкват през нощта, да го отварят и да спят вътре”, недоумяваха охранители от операта.

Идеята за уличните грабежи дошла на Мартин, който вече имал условна присъда за кражба, се сочи в обвинителния акт.

Мъжът имал поредица от неуспехи да си намери работа като заварчик и общ работник, мияч на коли на автомивка. Любовните му трепети с Ивелин били толкова непреодолими, че накрая Мартин прибрал вкъщи приятеля си и заживели заедно. Ивелин отдавна нямал работа, а когато и Мартин зарязал последното си работно място, двамата останали без пукнат лев.

Заради силните им чувства били в постоянен скандал с майката на Мартин. Жената не могла да приеме сексуалните наклонности на сина си и го изгонила заедно с интимния му приятел от жилището. Така двамата се приютили в буса, който успели да отворят с подръчни средства.

Получи се недоразумение с майка ми, трябваше да напуснем апартамента и останахме на улицата, спяхме в парка, по пейки и гари”, не скри Мартин в съдебната зала.

Сутрин двойката обирджии излизала от микробуса преди изгрев слънце. Правели сутрешния си тоалет в бензиностанции и търговски обекти. През деня заключвали личните си вещи в клетка за багаж в някои от хипермаркетите и тръгвали на лов из града. “Като ги заловихме, единствената им молба беше да не ги разделяме и да си стоят двамата в една килия”, спомнят си полицаи. Сега Мартин и Ивелин ще настояват да останат неразделни, ако не в една килия, поне в един и същ затвор.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари