Владислав Горанов: Доходите у нас са нараснали с 12% за година

0
Имаме и положителна динамика по отношение на кредитирането, отчете финансовият министър
Имаме и положителна динамика по отношение на кредитирането, отчете финансовият министър Видео: Novini.bg

За поредна година бяха отпуснати средства за реализирането на големи инфраструктурни проекти, в това число и за изграждане на нови участъци от АМ ''Хемус'', както и за АМ ''Тракия''.

Това заяви министър Владислав Горанов по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси, предаде репортер на Novini.bg.

"Друг акцент са отбранителните способности - големия дебат за изминалата година беше проектът за придобиване на нов многоцелеви изтребител за нуждите на Българската армия. Разходите за отбраната и сигурността на касова основа за 2019 г. са в размер на 5,5 на сто от БВП'', сподели още той.

"Здравеопазването от своя страна достигна разходи от 4,5 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт'', допълни финансовият министър.

Горанов отчете, че през последните години международните икономически отношения са изключително турболентни и има сериозни предизвикателства върху икономиката. Той отбеляза, че ограничаване на външната търговия, но все пак е на мнението, че нашата икономика се е движила добре през 2019 г.

"Ръстът на БВП е бил 3,7 на сто. 12 процента е било нарастването на доходите. Динамиката е добра'', отчете още финансовият министър.

"Имаме и положителна динамика по отношение на кредитирането. Не отчетохме свиване на износа. Знаете, че сме страната с една от ниските задлъжнялости'', припомни министър Горанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари