Владимир Путин: Обстановката в света става все по-напрегната

1
Това означава, че са необходими по-активни действия, насочени към осигуряване на стабилност и създаване на справедлив световен ред"
Това означава, че са необходими по-активни действия, насочени към осигуряване на стабилност и създаване на справедлив световен ред"

Обстановката в света става все по-напрегната, това е заявил Владимир Путин, предаде ТАСС.

Руският президент е поздравил дипломатите на ръководената от него страна с техния професионален празник, отбелязван днес.

"Обстановката в света става все по-напрегната. Това означава, че са необходими по-активни действия, насочени към осигуряване на стабилност и създаване на справедлив световен ред", е посочил още той в поздравителния адрес.

По думите на държавния глава служителите във външнополитическата централа на Москва е трябвало да работят по-усилено и да се възползват от положението на страната в Съвета за сигурност на ООН (Русия, наред с Великобритания, САЩ, Франция и Китай, е постоянен член на колективния орган на управление на световната  организация), както и от участието на Москва в междудържавни обединения – БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) и други.

"Благодарение на усилията на дипломатите ни в Сирия бяха направени огромни крачки към постигане на мир. Даден бе ход на диалога за промени в Конституцията на близкоизточната страна", подчертал е още той.

Путин също е призовал руските дипломати да продължат да защитават интересите на Русия и нейните граждани по света. "Сред основните задачи за тази година са и успешните подготовка и отбелязване на 75 години от края на Втората световна война", е посочил още Путин и пожелал здраве и професионални успехи на дипломатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари