Вигенин: ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва с хората

1
България има нужда от силна лява алтернатива
България има нужда от силна лява алтернатива Видео: NOVA

България има нужда от силна лява алтернатива.

Дали БСП може да бъде единствената такава – нека да видим. На този етап е. Това каза депутатът от ПГ на „БСП  за България” Кристиан Вигенин в ефира на „Здравей, България”, предава NOVA.

Вигенин коментира думите на президента, че би подкрепил нов политически проект, ако той работи за модернизация на България.  „Президентът описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива . Не казвам, че говори за БСП, но не смятам, че това е елемент на конфронтиране с БСП. Смятам, че в този вакуум, който се създава в момента, нарастващият брой на хора, които декларират , че не са решили за кого да гласуват, възможно е да се появи нов проект, който, ако е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим и визията, която приехме, да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи", каза той.

Депутатът не изключи възможността обаче, че ако бъде създаден ляв проект, БСП може да потърси партньорство с него. „Президентът не е заявил, че той ще създава политически проект, както се опитват някой да го вменяват, а формалната подкрепа. Така, както не харесва това, което прави ГЕРБ, нищо не пречи да хареса това, което една или друга партия предлага”, каза той.

Президентът в своята реч вчера описа много обективно ситуацията в страната. Нараства усещането, че има нужда от промяна в страната, каза депутатът.

"ГЕРБ реагира толкова нервно на всичко, което президентът прави, заради психологическите изменения, които управляващите изживяват, след като са толкова дълго във властта. С това, което прави и говори, президентът представлява мнозинството от хората. Подкрепата за него е в пъти по-висока отколкото тази в правителството и в парламента. ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва с хората. Борисов вече не може да слезе по управленската стълба, може само да падне от нея", каза още Кристиан Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари