Верижна катастрофа в Русе

9
При удара е изкъртен светофар
При удара е изкъртен светофар Видео: Русе Медиа

Верижна катастрофа между три автомобила стана тази сутрин на кръстовището край „Париж“.

Лек автомобил „Форд“ се е движил от Младежкия парк в посока „Олимп“. Шофьорът е потеглил на зелен светофар, но при навлизане в кръстовището в дясната му страна се е забил лек автомобил „Фолксваген“ тип баничарка, преминал на червен светофар.

При удара Фордът се е завъртял и на свой ред е ударил лек автомобил „Алфа Ромео“ откъм шофьорската врата. Фолксвагенът пък се е врязал челно в стълб, на който е монтирана светофарна уредба. Светофарът работи, но е опасно наклонен, тъй като при удара стълбът заедно с бетонната основа, към която е закрепен, е изваден от земята. Съоръжението е огледано от служители на ОП „Комунални дейности“, които предстои да го обезопасят и впоследствие да го възстановят. В момента са ангажирани с подобна дейност на кръстовището на Мол-Русе, отново след катастрофа.

При инцидента няма пострадали хора. Шофьорът, преминал на червено, сподели пред Русе Медиа, че идва от болницата, съпругата му е на смъртно легло и предвид грижите и тревогите не е съобразил скоростта си на движение и е преминал на забранен сигнал. Разказите на участниците вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари