Вдигат наема на градския стадион

0
Вече ще се плащат разходите за ползването на терена, осветлението и рекламата
Вече ще се плащат разходите за ползването на терена, осветлението и рекламата

Вдигат наемните цени за ползване на градския стадион.

Сесията на Общинския съвет одобри даването на концесия на комплекс "Дунав"

Комплекс „Дунав” ще бъде даден на концесия, реши на днешното си заседание Общинският съвет. Тя включва ползване за 35 години на стадион "Дунав“ с площ 23 865 кв. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 квадрата, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м.

Концесията ще се реализира, след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари месец 2009 г. Бъдещият концесионер трябва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи с 4 съблекални. Концесионерът ще трябва също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за стрелба с лък.

Идеята е да се изгради един напълно модерен комплекс за спорт, който да се ползва и от подрастващи и за развитие на различни спортни дисциплини.

Също на вчерашната сесия бе решено да се вдигнат и наемните цени за ползване на градския стадион.

Вече ще се плащат разходите за ползването на терена, осветлението, рекламата, като общата сума за среща от първа лица е около 5 хиляди лева.  Около 2700 лева пък ще се плащат за срещите от Б група. Шефът на „Спортни имоти” Веселин Богданов обясни, че тези суми са изчислени колкото да се покрият разходите на предприятието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари