Възраждане: Произвол по време на извънредно положение

5
Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!
Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!

Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!

След падането на извънредното положение (14 май 2020 г.), в 12:00 ч. пред Народното събрание ще се проведе национален протест за оставка на правителството.

Протестът се организира от Възраждане. "Заради смелостта си да казваме истината и дързостта да правим и невъзможното, за да запазим България и правото на достоен живот за българските граждани, сме подложени на политически репресии вече 3 месеца.", заявиха от партията.

Във вчерашния ден повторно призован за разпит в СДВР - София е д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане. След наложената му и впоследствие отменена гаранция от 20 000 лева и повдигнато обвинение за изказване на мнение в телевизионно предаване по политическа тема, за което все още не е получил обвинителен акт, председателят на Възраждане е обект на институционален произвол. Властта ползва всички възможни лостове и механизми, за да се опита да компрометира д-р Костадинов. Очевидно е, че в наши дни за управляващите не е изгодно да има личности, които казват истината и не се колебаят да се противопоставят на несправедливото ограбване на българския народ.

От началото на периода на извънредно положение председателят на Възраждане е разпитван от СДВР, съставяни са му административни актове и е разследван от Икономическа полиция. Срещу него се публикуват клеветнически материали в медии, които са свързани с правителството. Д-р Костадинов беше обект и на поръчков телевизионен материал, чието излъчване се очаква по една от националните медии, собственост на приближен до правителството олигарх.

Днес инж. Николай Дренчев е призован за разпит в СДВР. Предполагаемата причина е Фейсбук статус, който беше публикуван през март 2020 г. и съдържа споделен опит на български гражданин със здравната ни система. По повод на този статус инж. Дренчев беше разпитан от ГДБОП и беше заставен да предаде на властите човекът, който се е осмелил да изкаже мнението си. Инж. Дренчев отказа да предаде един обикновен човек, за да бъде подложен на натиска на властта и самият той продължава да е обект на политически натиск.

Привиквани за разпит са и членовете на Възраждане, които са призовавани в районните управления на МВР по местоживеене по всевъзможни причини.

Води се мащабна акция на властта, която цели „затварянето на устата“ на най-голямата опозиция в България – Възраждане. Политическите репресии са насочени не само към личностите на д-р Костадинов и инж. Дренчев, но и към всеки дръзнал да изкаже мнение и да се противопостави на престъпната мафия, наречена българско правителство.

Епидемията е повод да бъдат ограничени гражданските ни права и свободи, да бъдем лишени от правото ни да протестираме срещу престъпленията на властта. „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!“, казваше Милен Цветков. Един достоен мъж, баща, българин и журналист, който си отиде като следствие на ситуацията, в която живеем и чувството на безнаказаност, което общественото ни мълчание предизвиква. Сега правителството ни готви нов закон, в който мерките от извънредното положение да останат постоянно, за да продължи да ни убива необезпокоявано. Сега е моментът да ги спрем. После ще е късно и няма да можем да спасим нас, семействата и децата си. Така както днес е късно да спасим Милен!

В първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) от 12:00 ч. пред Народното събрание Възраждане организира национален протест за оставка на правителството под надслов: „Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари