Във Велико Търново пушат най-много контрабандни цигари

0
За първи път се появяват грузински цигари, внесени нелегално в България
За първи път се появяват грузински цигари, внесени нелегално в България

3,8% е делът на контрабандните цигари на пазара, но във Велико Търново потреблението е най-високо в страната – 9,3 на сто.

Това показва проучване за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари, изготвено от „Инициатива срещу незаконната търговия“, съставена от петте големи тютюневи компании „Бритиш Американ Табако“, „Булгартабак Холдинг“, „Джапан Табако Интернешънъл България“, „Империъл Табако България“ и „Филип Морис България“. Изследването е към края на първото тримесечие на годината и е направено по метода на преброяване на празните кутии от тютюневите изделия.

Най-високо е нивото на потребление на контрабандни цигари във Велико Търново (9,3%), следвано от Хасково (7,3%), Благоевград (6,7%) и Пазарджик (6,5%), а най-малко – в Габрово (1,3%), Русе (1,6%), София (2,2%) и Бургас (2,4%).

От извадката става ясно, че около половината от кутиите без български бандерол са предназначени за безмитна търговия. За първи път се появяват грузински цигари, внесени нелегално в България, сочи още проучването.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е доволен от рекордното намаление на средното потребление на контрабандни цигари до 3,8 на сто, и предупреди, че има сериозни мерки за намаляване на незаконната търговия с рязан тютюн и срещу разпространението на марихуана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари