Във Финландия създадоха курорт само за жени

0

През юни край бреговете на Финландия отвори врати оздравителен курорт SuperShe Island.

Ключова негова особеност е, че достъп до него е разрешен само на жените.

Според Кристина Рот, създател на проекта, съвместната почивка на двойките води до това, че жените не обръщат никакво внимание на самите себе си. Вместо да се заемат с йога, медитация и да се отпуснат, те често се налага да обуват високи обувки, да носят грим и цели дни да се опитват да отговорят на мъжките очаквания.

Оздравителният курорт се намира в Балтийско море. Той отвори врати в началото на лятото. На територията с площ 3,4 хектара има всичко, за да се чувстват жените максимално комфортно и да им е интересно.

На разположение са спа център с финландска сауна и студио за масаж, площадки за практикуване на йога и различни спортове, четири корпуса за настаняване, построени от екологично чисти материали. Има открита кухня, в която съвместно може да се приготвят обяди.

Има всичко, освен мъже. Забранено е да идват на острова. Целият персонал, включително хората, които доставят храната, са жени.

Вероятно този остров провокира у вас асоциации с племето на амазонките. Но не се бъркайте!

Единствената причина тук мъже да не се канят е желанието на Рот да помогне на жените да се потопят в естествената им среда, да пообщуват една с друга, да обърнат внимание на самите себе си и най-вече на здравето си.

За да купи острова и да организира оздравителния комплекс, Кристина Рот продава своята успешна консултанска компания, която ежегодишно има приход в размер на 45 млн. долара. Тя признава, че по ирония на съдбата е намерила това място благодарение на своя съпруг.

Родителите му живеят на съседен остров. Те първи забелязват обявата за продажба и препоръчват на Рот да го огледа.

Когато в новините се появяват първите съобщения за проекта на Рот, много експерти я обвинили в излишна избирателност и дори дискриминация. Един от кореспондентите на CNN изказал мнение, че „този остров е създаден от богата бяла жена за такива като нея“.

Рот се налага да преживее ред проверки от местните власти, за да може хората да повярват, че тя има съвсем различни мотиви, забранявайки достъпа на мъже.

Средната цена на оздравителна програма на острова във Финландия е 4000 евро. За тази сума влиза нощувка в центъра на Хелзинки, воден трансфер до курорта, 6-дневна програма в един от елитните корпуси на хотела, хранене и всички възможни активности сред които каяк, енергийни практики, разходки в гората и спа процедури.

За да станете част от обществото SuperShe и да се запишете за оздравителна програма, трябва да попълните формуляр на сайта и задължително да разкажете за живота си.

Ако историята на потенциалната участничка ни се стори интересна и съответства на нашите ценности и интереси, ние незабавно ще я поканим при нас, казва Кристина.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари