Валежите спират, слънцето ще се покаже

0
Вятърът ще отслабне
Вятърът ще отслабне Снимка: Ева Радева

През нощта на места в югоизточната половина на страната все още ще има превалявания, но до сутринта почти навсякъде ще спрат.

Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще са от минус 7-8 градуса на места из високите полета на Западна България, до 3-4 градуса в крайните югоизточни райони.

В неделя облачността над Западна и Централна България ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, в източните райони ще се задържи значителна. Сутринта на места в котловините и по поречията ще има мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е предимно слаб.

Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В планините облачността от запад ще намалява и след обяд над повечето масиви ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, който до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 м - около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места в южните райони сутринта все още ще има превалявания. Към края на деня облачността ще се разкъса. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максимални температури от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето най-често ще бъде 2 бала.

В началото на следващата седмица, с поток от югозапад, затоплянето ще продължи. В източната половина от страната ще се усили южният вятър и през следващите дни температурите там ще са високи: над 10 градуса, достигащи във вторник - сряда на места до 15 градуса. По-ниски ще остават стойностите в Западна България, особено в северозападните райони, където има снежна покривка. Облачността постепенно ще се увеличи, в понеделник ще бъде предимно висока и средна, без валежи.

От вторник отново ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, в планините - от сняг. В северозападните райони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва и временно да преминава в сняг. По-малка е вероятността за валежи във вторник - в източните райони, в сряда и четвъртък - в Северна България; в петък ще превалява главно в Източна България, с тенденция към спиране.

В събота ще е без валежи, отново в Източна България с повишение на дневните температури.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари