Валери Симеонов проверява хотелиерката, която го критикува

0
Вицепремиерът e sезирал и РИОСВ - Бургас
Вицепремиерът e sезирал и РИОСВ - Бургас Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов сезира МРРБ, Дирекцията за национален строителен контрол и РИОСВ да проверят хотелите „Империал“ и „Амфора“ в Слънчев бряг, съобщава правителствената пресслужба.

Двата хотела са на председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. През последните дни тя критикува Симеонов за показните му акции в курорта, предаде OFFNews.

На 15 август Иванова заяви пред Дарик радио, че "проверките в Слънчев бряг пред очите на хиляди туристи оставят неприятен привкус в устата". Тя добави, че адмирира действията на държавните органи в Слънчев бряг, но те не бива да бъдат извършвани с такава показност и арогантност.

Още тогава - на 15 август, Симеонов ѝ отговори, като заяви, че Иванова е " пряко зависима от концесионера на плажа в Слънчев бряг". Той твърди още, че хотелът й е върху плажна територия.

Ще се сезираме за вземането на територия от дюни и превръщането им в част от двора на хотела. След като иска, ще си го получи, каза още вицепремиерът по време на пресконференция.

В днешното съобщение на правителствената пресслужба се посочва, че Симеонов е сигнализирал Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Дирекцията за национален строителен контрол относно "незаконосъобразно изградени и ползвани атракционни съоръжения и обекти на територията на хотел „Империал“ и хотел „Амфора".

Сезирал е и РИОСВ - Бургас за проверка "за евентуално наличие на дюни в зоните на въпросното строителство".

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари