Валери Симеонов подхваща и Банско

0
В зимните курорти също ще работят координационни щабове по туризъм
В зимните курорти също ще работят координационни щабове по туризъм Снимка: БГНЕС

В зимните курорти също ще работят координационни щабове по туризъм през зимния туристически сезон, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Симеонов коментира, че в този си вид координационните щабове, които са тежко административно формирование, не е необходимо да работят цяла година. По думите му най-важното, което се постига в тези три месеца съвместна работа е, че хората свикват да работят един с друг и да си помагат.

"До момента варненският координационен щаб по туризма може да бъде даден пример за цялата страна", каза още вицепремиерът след заседание на щаба. По думите на Симеонов резултатите са изключително впечатляващи, съобщава Канал 3.

През лятото вицепремиерът, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, направи няколко проверки на заведения по Южното Черноморие

През юни и юли събираемостта на ДДС е с 14 милиона лева повече спрямо миналата година. "За август още не са готови резултатите, те ще са ясни до 14 септември", посочи Симеонов.

Вицепремиерът отчете, че към настоящия момент няма констатирано нарушение на нито един плаж в показателите на морската вода. Освен това няма нито хранителни натравяния, нито инфекциозни епидемии. Според него това показва по-високо качество на туристическата услуга. 

"Констатацията на всички институции е, че бизнесът вече е по-дисциплиниран", допълни Симеонов. Той обобщи, че благодарение но проверките има по-висока събираемост на данъците, по-стриктно спазване на изискванията и нормативната база.

Валери Симеонов коментира, че по Южното Черноморие има много сериозни проблеми с прилагането на наказателните постановления и отхвърлянето на актове от Бургаския административен съд. Той даде пример със затварянето на заведения. 

"Във Варненско от 220 затваряния на заведения от НАП, 90 са реално оставени в сила, 24 са отхвърлени, а останалите даже не са обжалвани. В Бургас от около 120 затваряния на заведения реално запечатани са останали само 12", каза още Валери Симеонов.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари