Валентин Радев: МВР правилно не съобщи нищо

0
Не само че нямахме право, но и не знаехме и фактите
Не само че нямахме право, но и не знаехме и фактите Снимка: БГНЕС

Заради прокуратурата МВР не можеше да каже нищо за случая с убийството в Пловдив.

Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след заседание на Министерски съвет в отговор на въпрос защо МВР се е забавило толкова дълго време при изнасяне на фактите около случая в Пловдив, при който д-р Иван Димитров беше обвинен в убийство на 38-годишен циганин, предаде „Фокус“.

„Спомняте си шесторното убийство – тогава бяхме обвинени в обратното, че много бързо сме издали информация. Тук 72-часовото задържане се определя от прокуратурата и ние само го изпълнихме. Аз се колебаех дали да изляза да кажа нещо, но не можех заради прокуратурата. А какво знаехме ние – знаехме само едно нещо за д-р Димитров в началото, когато го задържахме, и това беше, че той има незаконно притежавано оръжие. И изчакахме прокуратурата – така се прави, така правят в другите държави“, каза още той и посочи, че там винаги изчакват да мине време, за да се установят фактите.

„А чухме, че фактите не са такива, каквито се представиха. Аз съжалявам, че гражданството се заблуди от това кой е прав в случая и толкова бързо взе една страна, но благодаря на тези, които със здрав разум казваха по телевизията да изчакаме, защото фактите не са известни. И сега вече всички ги знаете. Така че моята оценка е, че правилно МВР не съобщи нищо, защото не само че нямахме право, но и не знаехме и фактите“, коментира Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари