В Сливо поле нямало безработица

0
Всички общински служители са получили увеличение на заплатите
Всички общински служители са получили увеличение на заплатите

Сливо поле е малка община в Русенско, която има досег както с Дунава, така и с Добруджа.

Плодородните земи са привлекли хора от Кримския полуостров до Родопите. Там живеят заедно българи, турци, цигани, помаци и татари. В Сливо поле няма безработица, няма вакантни места в службите, пари има - действат. Това е с няколко думи положението в общината.

Преди две години всички общински служители са получили увеличение на заплатите – по около 400 лева всеки. Това се случва в чистотата, комуналните дейности и всички работни места под шапката на общината. Вече трета година общината има и преходен остатък. Дори случайно преминаващите през градчето виждат промяната му към по-добро, по-чисто и по-уютно. 

Как се случва това без мащабни европейски средства? Подобрената приходна част се дължи на добрата събираемост, обясни в предаването „12+3“ по БНР кметът на общината инж. Валентин Атанасов. 

"Когато в един екип се усети, че има контрол, който е постоянен, коректен, който носи признание, уважение, изпълнение на задачите, се мотивират и работят", смята Атанасов.

Кметовете в общината са оставили политическите боричкания за изборните кампании, а сега работят за хората, отчита Валентин Атанасов. 

В началото на мандата си създал комунално-битово предприятие, с което изпълнява строителната програма за поддръжка на общината и избягва да бъде "тормозен и манипулиран" от строителни фирми и постоянно да се говори за корупция. Не го блазнят комисионните от обществени поръчки: "Аз съм избран като кмет от моя район. Тук живея, ние се познаваме. Психоклиматът тук е малко по-различен. Всяко нещо се забелязва - каква ми е ризата, с каква кола съм, къде съм, как съм ходил в София. Имам си деца..." и не му се става за резил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари