В сила са новите правила за прием в детските градини в Русе

0
В сила са новите правила за прием в детските градини в Русе
Снимка: bnr.bg

С Решение №943 на Общински съвет – Русе, прието с Протокол №36/20.03.2014 г., са променени Правилата и критериите за кандидатстване в детските градини на територията на Община Русе.

В момента, софтуерът на електронния сайт за приема се настройва, съобразно тази промяна, уточниха от администрацията на кмета Пламен Стоилов. След актуализиране на системата всеки родител, който установи, че новите правила налагат промени във вече подаденото електронно заявление, трябва да го коригира без да създава ново. Това става с паролата за достъп в профила на родителя, регистриран в портала за електронен прием, информират още от местната власт в Русе.

Очаква се системата с обновен програмен продукт да стартира в края на месец април 2014 г. Родителите, които още не са подали електронно заявление, могат да изчакат актуализирането.

На електронната страница на Община Русе и в меню „Новини“ в портала за електронен прием ще бъде оповестен период за подаване на заявления. Първото класиране ще бъде публикувано в портала за електронен прием до 14 дни от обявената последна дата за подаване на заявления. В рамките на този двуседмичен период системата не е активна.

След публикуване на резултатите от първото класиране, отново могат да се подават заявления и/или да се коригират съществуващите в портала електронни документи за участие във второ и трето класиране.

Постъпването в детските градини на деца от първа възрастова група за учебната 2014/2015г. е от 15 септември 2014 г.

От Община Русе обръщат внимание още, че родителите, които попълват заявления за електронен прием, следва да имат предвид, че 15 септември 2014 г. не е дата, свързана с процедурите на класиране и ако бъде некоректно записана, електронната система ще игнорира заявлението по време на първо и второ класиране и ще го включи директно в трето класиране в началото на месец септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари