В сила са наказанията на шофьор, блъснал се в стена на булевард „Цар Освободител“

0
Мъжът е обжалвал наложените му наказания
Мъжът е обжалвал наложените му наказания Снимка: Dunavmost

Мъжът е обжалвал наложените му наказания

И двете наказателни постановления, издадени срещу 29-годишния В. Б. на 30.03.2021 г., са потвърдени от различни състави на Районен съдРусе и вече са в законна сила.

Жалбоподателят управлявал лек автомобил „Ауди“ в крайната дясна лента по бул. „Цар Освободител“ от „Кръговото“ към Пантеона. Според пътната маркировка, на светофара следвало да завие задължително надясно по бул. „Съединение“. Вместо да стори това, продължил направо и навлязъл в кръстовището. Тъй като по това време имало автомобили, които се движели в същата посока, за да продължат в средната лента за движение след кръстовището, а в дясната напред имало спрели превозни средства, жалбоподателя не можал да се включи в движението или да спре, поради което с автомобила се качил на десния тротоар след кръстовището, преминал през оградата на жилищен имот и се блъснал в стената на сградата. Дошлите веднага след това полицейски служители му издали два акта. Първият – за това, че не изпълнил задължението си да намали или да спре при възникване на опасност, както и за неспазване на пътната маркировка, а вторият – за отказ да бъде тестван за наркотици.

В. Б. обжалвал и двете наказателни постановления. С решението по първото дело Районен съдРусе е приел за безспорно установено, че младият мъж се е движел с несъобразена скорост, не се е съобразил с пътната маркировка, продължавайки посоката на движение на превозното средство напред вместо надясно и е причинил ПТП. За тези нарушения законодателят е предвидил фиксиран размер на наказанията глоба – 200 лв. за несъобразената скорост и 20 лв. за неспазването на пътната маркировка, които съдът е потвърдил.

По второто дело Районен съдРусе е счел, че с поведението си В. Б. е отказал да изпълни предписанието за медицинско изследване за употреба на наркотични вещества или техни аналози. Това е така, тъй като се явил в указания му в талона за медицинско изследване срок и място – УМБАЛ „Канев“ където, въпреки че е бил наясно, че трябва да даде кръв и урина, отказал да се подложи на изследване. Нещо повече, от показанията на медицинското лице е видно, че В. Б. е предприел редица действия с цел осуетяване на провеждане на изследването – изпратил баща си с неговата лична карта, демонстративно показал съдържанието на чантичка, в която съхранявал парите си, искал постоянно да излиза от кабинета.

Младият мъж обжалвал това решение пред Административния съд, който приел, че Районен съдРусе правилно и законосъобразно е потвърдил наказателното постановление, с което на В. Б. са наложени наказания глоба в размер на 2000 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години за отказа му да бъде проверен по съответния ред за употребата на наркотични вещества или техни аналози.

И двете решения на Районен съдРусе, с които са потвърдени двете наказателни постановления срещу В. Б., вече са в законна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    Сещам се май за този случай. Аудито беше Q7, не е някоя 30-годишна 80-ица. Тоя да не иска да си плати глобите е абсолютна наглост. А дали е бил дригиран, щом е отказал теста оставям на всеки да прецени за себе си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари