В Русе пазарът на индустриални имоти е на пауза

0
Пандемията от коронавирус е свила с почти 90% пазара на индустриални имоти у нас
Пандемията от коронавирус е свила с почти 90% пазара на индустриални имоти у нас

В Русе търсенето на индустриални имоти се е свило с над 80%

Пандемията от коронавирус е свила с почти 90% пазара на индустриални имоти у нас през март и април, огледите на складове и на индустриални площи почти са спрели, а запитванията от страна на клиентите са намалели значително, сочат данни на платформата БГСклад.

През май обаче пазарът се е раздвижил и са започнали огледи на обекти, имало е и договорени сделки за наем на площи, но 90% от тях са били отложени във времето, съобщи Симеон Митев, собственик на платформата, по време на онлайн конференция, посветена на отражението на коронавирусната криза върху пазара на индустриални имоти у нас. През трите месеца между март и май са се сключвали сделки само от клиенти с крайно належащи нужди за складове с площ между 50 и 250 кв. м, допълни Митев, цитиран от Investor.bg

„Преди две години се търсеха складове с локация в центъра към периферията, а сега се наблюдава обратната тенденция, търсят се складови площи близо до жилищни и централни части, за тази тенденция спомага и по-бързото обслужване на куриерските фирми“, посочи Митев и допълни, че това ще доведе до търсене и строителство на многоетажни складове, което според него ще бъде бъдещето на развитието на пазара на складови площи.

 

Според Юри Дудев, представител на БГСКлад в Русе, пазарът на индустриални имоти в дунавския град е на пауза, но не е замразен. Той смята, че е възможно да се стигне до спад на цените на имотите, за да може пазарът да се раздвижи. В Русе търсенето на индустриални имоти се е свило с над 80%, а огледите на складови и индустриални площи са почти спрени.

"Работата в повечето производствени и складови обекти е намалена в резултат на въведеното извънредно положение и вече има наематели, които преговарят за понижаване на цените. Ако не се споразумеят със собствениците, освобождават складовите и производствените площи", съобщи Дудев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари