В Испания не бе регистриран нито един смъртен случай от COVID-19

1
За първи път от началото на епидемията не е регистриран нито един смъртен случай за последното денонощие
За първи път от началото на епидемията не е регистриран нито един смъртен случай за последното денонощие Снимка: Reuters

От Министерството на здравеопазването на Испания отчетоха нов значителен спад на заразените с коронавирус за последните 24 часа

По данни на министерството новозаразените с COVID-19 през последното денонощие са 71 души, което е с 25 по-малко в сравнение с предходното денонощие, когато бяха регистрирани 96 нови случая. За сравнение в съботния ден броят на новите заразени е бил 271, в неделя – 96, а през днешния ден, както стана ясно, броят им е 71.

Здравните власти обявиха още, че от 2760 случая за последната седмица само 268 от тях са били на пациенти, които са били с изразени симптоми на коронавирусна инфекция.

Но несъмнено най-добрата новина е тази, че за първи път от началото на епидемията не е регистриран нито един смъртен случай за последното денонощие.

По този начин общият брой на починалите в Испания в резултат от новия коронавирус остава 27 127 души, като жертвите на заразата за последната седмица са едва 35, информираха здравните власти в иберийското кралство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари