В Германия налагат карантинните мерки с помощта на полицията

0
Здравните власти се нуждаеха от полицейска подкрепа, за да въведат ред, след като в събота избухна бунт в многоетажен жилищен блок в Гьотинген
Здравните власти се нуждаеха от полицейска подкрепа, за да въведат ред, след като в събота избухна бунт в многоетажен жилищен блок в Гьотинген Снимка: Getty Images

Властите в германския град Гьотинген и провинция Северен Рейн-Вестфалия трябваше да повикат на помощ полицията, за да наложат карантинните мерки след нарастването на локалните инфекции и затрудненията да накарат хората да спазват правилата за изолация, предадоха БТА и Ройтерс.

Здравните власти се нуждаеха от полицейска подкрепа, за да въведат ред, след като в събота избухна бунт в многоетажен жилищен блок в Гьотинген, където около 700 души бяха поставени под карантина, понеже при около 120 от тях беше установен коронавирус.

Тъй като им бе забранено да напускат домовете си, властите организираха доставката на продукти, медикаменти и други вещи от първа необходимост. В събота около 80-100 от обитателите на комплекса се струпаха зад огражденията, за да протестират, и някои започнаха да хвърлят по полицаите камъни, бутилки, бомбички и други предмети. Полицаите използваха сълзотворен газ, за да предотвратят пробива на блокадата.

"Около 200 души се опитаха да излязат, но 500 души спазваха правилата", заяви шефът на местната полиция Уве Люриг на пресконференция вчера.

При последвалия конфликт осем полицаи бяха ранени, съобщи Люриг. По данни на властите комплексът се състои от малки жилища с площ 19 до 38 кв. м, в някои от които живеят многодетни семейства. След протеста кметът на Гьотинген Ролф-Георг Кьолер съобщи за смекчаване на изолацията, като се въвежда ново правило, според което онези жители, които два пъти дадат отрицателен тест, ще могат да излизат от комплекса, съобщава "Дойче веле".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари